Skal du i gang med at udskifte vinduer i hjemmet, men mangler pengene? Det er en situation som rigtig mange danskere kender til. Du kan heldigvis søge lån til udskiftning af vinduer, der gør du kan komme i gang med projektet alligevel.

Der er flere veje at gå, men der er ingen tvivl om at energivenlige kan være med til at spare på varmeregningen og derved være en god investering. Se mere om at låne penge til udskiftning af vinduer lige her.

Få råd til nye vinduer

Det er bestemt ikke billigt at udskifte vinduerne, særligt hvis du går efter de gode modeller, der koster flere tusinde kroner stykket. Uanset om du mangler lidt eller meget på kontoen, er der hjælp at hente online.

Det danske lånemarked online er blevet et godt alternativ til banken, for dem der søger en nem og enkel løsning, uden en masse besvær og spørgsmål. Du kan låne de fleste beløb og så er det markant nemmere at blive godkendt her. Se mulighederne og ansøg via vores oversigter.

Udskift til mere energivenlige vinduer

Energivenlige vinduer. Det lyder som en form for ny teknologi, der kan både varme, køle og generere energi gennem solceller, men i virkeligheden er det så meget simplere end det. Energivenlige vinduer har typisk tykkere glas end de klassiske gamle modeller, og glasset er med varm kant. Du kan kende et energivenligt vindue på energimærkerne fra energistyrelsen, som du finder i tilsvarende på hårde hvidevarer.

Samtidig er de blevet bedre, end de var før i tiden, og selv vinduer i de helt klassiske designs kan lukke fuldstændig tæt og holde både kulde, vind og larm helt ude af dit hjem. Der er faktisk ingen argumenter imod at skifte dine gamle vinduer ud. For både dit indeklima og din økonomi vil takke dig.

Nye vinduer kan spare på varmeregningen

De rette varianter kan holde varmen inde og reducerer dermed varmetabet, hvilket er godt for din regning. Varmetabet gennem et vindue er cirka fem gange så meget som varmetabet gennem en ydervæg, men solen kan også skinne ind, så vinduet tilfører varme til hjemmet.

Du her kan med fordel kigge efter et energimærket vindue, for isolering ligger højt på listen, så dem med en høj energimærkning vil også medvirke til et mindre varmetab.

Forskellen på nye og gamle vinduer

Gamle vinduer er tynde i glasset og de har ofte kun et lag glas i ruden. Har dine siddet i mange år, begynder gummen der skal holde det lukkede vindue tæt, at blive mør, hvorefter det kan lave sprækker. Så det ikke lukker tæt længere. Det lukker kulde og vand ind, som i værste fald kan lave skader i dine vindueskarme og på dit gulv. Glasset i gamle modeller har også set bedre tider, og det er bare som om, at lige meget, hvor meget du pudser ruderne, så kommer de aldrig til at se helt rene ud.

Mange gamle ruder er uden varm kant. Varm kant betyder, at der mellem rudens to lag glas er et mellemrum enten af glas eller kulfiber, som sørger for, at de to lag glas ikke rører hinanden. Men det er ikke nok bare at kigge efter, om ruderne er adskilt – mange ruder har nemlig afstandsprofiler lavet af metal, som leder kulde og varme. Det gør, at den varme og fugtige luft fra dit hjem kan skabe kondens på ruden, når det er koldt udenfor, som senere kan risikere at danne skimmelsvamp.